Kvälls ordet....får bli vad det blir..

En vaken tanke kan få en att piggna till.
Ett mörker kan få en att känna sig ensam.
I ljuset ser vi alla varandra var vi står var vi går.
Tillsammans hand i hand löser vi problem.
Ju närmare vi är varandra ju varmare det blir.
Kärleken är för oss att vara tillsammans du o jag o vi andra.

kram....

Glöm inte .........bort.

Att titta lite längre ner, när Ellinor äter glass o härmar våran katt på film.....

tänkte lite grann.......

Det är tur att vi finns till, vi som behövs.
Utan oss så har dom det ganska svårt.
Dom vet inte vad dom ska göra, måste vara svårt.
Tittar förundrat med stora ögon, varför är det så här.
Kan dom be om hjälp vet dom vad det är.
Tur att vi finns där, håller om dom, tycker om dom.
Barnen kommer ihåg, o minns, tack för att du fanns där.

Ellinor...har haft en jobbig natt.

Det började vid, 11 tiden i går kväll, hon spydde ner hela sin säng, hon har haft otur ett tag varit sjuk fram o tillbaka.
Men jag tror nog att hon måste fått i sig något i går, men i vilket fall, det blev en tung natt, det började med att anna fick springa upp o ner o så var vi ju tvugna att ta hand om sängen med hennes som hon spydde ner,, sedan när lilla alva vaknade o var hungrig så började jag att springa upp o ner, alva hade då leget hos mig ett tag innan hon vaknade ordentligt, ja sedan var det bara att springa fram o tillbaka med ellinor till toa, hon är ganska duktig, för hon märker när det är på gång, bara två år, och springer till toa, inte alltid hon hinner men i alla fall, hinken vill hon inte spy i.
Men i natt tyckte jag riktigt synd om henne, hon hänger som en vuxen över toa, men till slut var det ju inget mer som kom men hon ville ju änndå spy, o ni vet det är ju inte så trevligt, det gör ont o inget kommer o magen drar i hopp sig, det kom faktiskt i från näsan med på henne några gånger, försökte o få i henne lite vatten så att hon skulle ha något att få upp, fick i henne lite o då gick det bättre.
Men nu har hon fått, lite sådana saker som är bra för magen, var o köpte det, så jag tror att det börjar bli bättre nu, skönt stackars lilla barn.
image170
På väg att bli bättre.

Så har vi dages glad.......med.

Lilla Alva, nu på morgonen lika glad som vanligt..
image169

Solen är så stor o grann....

Ni har väl redan sett den men här är den i alla fall.
image168


Håller den i hand....

Ja, jag kan ju visa hur det ser ut när jag håller den i min hand med.
Koppen alltså.
image167

Morgon kaffet.......

Ja, kaffet på morfonen gick lite i solens tecken, men nu i skrivande stund verkar det som om den har fått ge upp för, dis o moln, men men, vad gör det fick ju se solen ett tag i alla fall o den kanske kommer tillbaka, får hoppas det, men kaffet var i alla fall gott i dag, klarade till omed av lite frukost efter den första koppen i dag, det är inte vanligt har svårt med frukosten, men jag köpte nybakade fralla till frukost, då jag körde Sofia till skolan, så då blev det att jag inte kunde låta bli, o det var trevligt att få äta frukost med Anna o barnen det blir som sagt inte så ofta.

Ser ni kaffekoppen, ville göra det lite konstnärligt i dag, en kopp är ju ganska tråkig igentligen.
image166

Glass Är Gott



ellinor fick lite glass igår och sen härmade hon katten samtidigt

Hm,,,,tack Anna.

Ja, just det min lilla Alva, heter med maria, ja jag har så många barn att jag kan inte alla namnen på dom.

Varför finns....inte

På nybloggat.se finns det massor, underkatgorier.
Men varför finns, sex, men inte kärlek under ny pingat.

Kan någon svara på det...

Kvällens ord...kommer från

Det finns saker som man i bland älskar o tycker om.
Då finns det med saker som man i bland inte älskar o tycker om.
Men det finns saker som man alltid älskar och tycker om.
Det som man alltid älskar o tycker om det är det man vill hålla om.
Jag har alltid saker att älska o tycka om, det är det jag håller om.
Men det är inte alltid man kan hålla om det man tycker om o  älskar.
Men det är heller inte det viktigaste att alltid hålla om tycka o älska.
Det viktigaste är värmen o att visa att man finns o att man tycker om.

Kram alla där ute, det är många av er som jag älskar o tycker om.

Dagens maria..

Här i våran närmsta familj finns det en himmla massa marior måste vara populärt.
Grattis på eran dag alla, maria, sofia, anna, ellinor, är det fler måntro vet inte men grattis på er med då..

Slita o dra.......eller bara hänga med..

Ja, i det här fallet är det bara för lilla Ellinor att hänga med, när vi är ute o går är hon rätt envis med att hålla stina i kopplet, men det var ännu värre förr då ville man i bland inte gå ut med dom samtidigt, för då tog det sådan tid innan man kom hem o hon skulle verkligen hålla henne då, försökte man ta kopplet så blev hon riktigt arg, men det har blivit mycket bättre nu, så tar det tid kan man i alla fall ta över nu, så man kommer hem någon gång, men sött är det där när hon kommer o går med stina, många vänder sig om o tittar o ler o ibland till och med stannar o pratar lite med henne.

image165

Dom tre...musk...nee dom tre söta...

image164
Kan man bara säga det med ett enklare ord, att man är stolt över vad man skapat, med hjälp.

Märkligt det där med.........att lära sig.

Vissa saker lär man sig aldrig, eller i alla fall tar det tid eller om man inte vill lära sig.
Ja, jag tänker på att Ellinor har ju inte käkat glass så där värst länge, men för några veckor sedan när glassbilen plinga förbi med sin välkända melodi, så var jag snabbt ute för att köpa lite, har inte köpt någon speciellt egen glass till tösen men gjorde det denna gången en utan choklad på, men massa olika smaker, klart hon fick en direkt när jag kom in, sedan in med påsen i frysen.
Det där lärde hon sig ju vansinigt snabbt var den var, så det tog ju inte många dagar innan den var slut, ja lite överdrivet kanske ni ska ju inte tro att jag bara proppsar i henne massor av glass nu, men den tog slut innan glassbilen var här igen i alla fall.
Så när det var dags för frysen igen o det inte fanns något så blev hon riktigt tjurig, ja hon begriper ju inte det där med att det kan ta slut ännu.
Så i går då kom ju glassbilen igen, hur visste hon att det var den som lät, dom lär sig i bland med en enda gång, ja ja ja, jag säger då det, nu vet hon att det finns glass här igen.
Gott tycker hon det är i alla fall.
image163

Hallå där...........här är vi...

Tusan vad söta dom är, skulle kunna ta hur många bra o roliga bilder på en dag med dessa två, men var skulle ma göra av det, visserligen rymmer det en himmla massor på våran dator, men jag tror att den skulle bli full  på ett par dagar om jag skulle spara alla kort.
Ja denna bild måste man ju ha kvar i alla fall.
Söta eller vad säger ni....
image162

Vad............ska det bliva...

image161
Ellinor i skapartagen på farfars ritbord, ja så fort vi kommer dit så åker kritor o papper fram i högsta fart, tror det börjar bli dyrt för farfar våra besök, det är ju inte precis något vanligt papper han har  hemma, får nog köpa med mig något block o ha där åt Ellinor, har hört hur han skämtsammt grymtar i bakgrunden i bland.
Men nog har Alva fått en hel del i sina gener från farfar det märks, just nu verkar hon ha mycket större inspration  en farfar har, för hon gör nog en ca, tio bilder per dag, ja hon får ju lite hjälp med av oss andra, bara för några timmar sedan satt hon o storasyster Sofia på farfars golv o målade, men just då tusan tror det så hade jag glömt kameran, synd för jag tycker det är kul om jag kan lägga ut bilder på Sofia, just för att inte hon gör det, finns en länk på min sida till hennes blogg, kolla den med...

Kaffet o fikat......kräftor o ärtsoppa...

Tisdagsbullar, semlor, fetisdasbulle o allt vad dom kallas, ja man kan ju köpa dom när som helst nu för tiden i princip, det var väl om jag inte minns fel i början på april man fick köpa dom första gången på fetisdagen, men det är ju som mycket annnat traditioner ändras, det var ju lika dant med kräftorna o dess premiär, kan med ju med köpa året runt nu förtiden, visst, visst båda sakerna är ju jättegott men mycket av den gamla charmen försvinner när det kan ätas i parti o minut, skillnad på ärtsoppan den käkas ju bara på torsdagar o den tycker man inte enns om.
Vad tycker ni om ärtsoppa.
image160

Min promenad.

image159
Ja det är ju nästan alltid jag som har kameran i högsta hugg, ligger där i bakfickan nästan för jämnan, men Anna tyckte att jag ska vara med på kort med, så att vi kan lägga in det på bloggen, sagt o gjort här är en bild på mig o dom minsta två, okej Alva synns inte, men Stina vovsingen är ju med o Ellinor håller hårt i vagnen när pappa kör...

Nu är garderoben................klar.

I dag var det bara lite fin snickra kvar o så måla förstås, det blev bra mycket bättre en vad jag föreställt mig, det är ju kul, ska dra in lite lyse i garderoben i morgon med sedan är det helt klart.
image158
Garderoben hemma hos pappa är nu klar...

Grabben..........vart tog han vägen....

Sebastian, drog till stan, ja igår alltså kommer hem i morgon, efter skolan.
Ja jag har inte sett honom ännu, han är kvar i stan värst vad kärleken kan dra, det var skillnad för kanske 10 år sedan, då var det bara med pappa hela dagen, men nu nee, inte alls nu är det bara kärleken som drar.
Ja, de är kanske därför man skaffar fler o fler o mindre barn, bara för att man inte ska känna sig så ensam.
Nja, vet inte det tror nog att det är annat med, ja det är det det är massor av saker, men det är kul en del drar o en del drar i en.
Saknar dig Sebastian.....
image157

Elsa, elsa lilla elsa.................

Mjauuuuuuuuuuuuu, vad det river gott på denna matta, störtskönt, ligger nog här ett tag o rullar lite fram o tillbaka.

kisse kiss, på er alla mars katter...
image156

Stina, har det skönt....

Jo då, det är ganska skönt att ligga här när morgonsolen tittar in, det gäller att passa på snart är det nog dags att gå ut....

vov på er alla där ute..

image155

Ja...............o så lilla jag......................med....

Klart denminsta ska vara med, har med käkat frukost, käkat o käkat kanske synd o säga men tuttat, frukost har jag gjort.
O efter det blev det litte tvätt, av stjärten o så.

kram..
image154

Syrrorna,,,,,,,,,,,,,ja dom är bara för,,,,,,,,,,,,,,,,,,,sssssssssssssssss

Mm, korv gillar vi båda, lite trötta är vi men klara för att möta dagens nya äventyr, det är vi minsann.
image153

Kaffet är taget....

Ja, dagen har börjat, redan duschat o är klar, tog kaffet som vanligt ute, men det var inte lika gott som vanligt, kanske var för trött när jag var uppe o bryggde det, tror jag ska börja dra ner på kopparna till tre om dagen kanske,
det verkar bli fint väder i alla fall så det är ju trevligt o sedan fick jag sällskap med,image152 i dag till kaffet, en riktigt rar tjej kom till mig för att prata lite, en ängel kom o var där ett tag.

Ha det alla , kram.

En egen tanke...............om vadå.....

Dom säger att du finns där, men jag ser dig aldrig.
Tror kanske att jag känner dig ibland, men ser dig.
Nee det gör jag inte, hör jag dig då, inte ett andetag hörs från dig.
Men var är du då, andra ser dig jag behöver dig.
Jag tror på dig, jag älskar dig, jag vet att du är där.
Men visa dig, det skulle vara skönt jag finns där för dig.
Bara kom fram, är du rädd det behöver du inte vara för mig.
Tror du inte jag klarar av ditt sällskap, eller är jag inte mogen.
Jag tror faktiskt det, ett besök skulle göra mig glad.
Kanske var det dig jag såg i dag, vet att det inte var så men kan få tro.
Kram, mamma älskar dig.

image151

Kvälls ordet.........får se om det går....

Ta det lugnt, stanna upp, ta igen dig lite.
Ge dig själv tid till att andas lite extra.
Du behöver inte göra det medetsamma.
Du kommer att hinna med det i alla fall.
Slå dig ner, sitt still o begrunda ett ögonblick.
Snart lungorna av nytt syre är fulla, nu kan du börja.

Kram en himmla massor av kramar till er alla.
Angel, love you..

Dagens outfit..........kommer från toa....

Ja, Ellinor har ju börjat med att gå på toa, vill inte alltid göra det i blöjan längre, hon tycker att det är lite otäckt att sitta på toan så hon kan sitta där inne bra länge innan det händer något, i bland går det o i bland inte, så jag hann inte med hela, dagens klädsel innan jag var tvungen att åka, men här kommer lite av det hon bar på sig i dag.
Lika söt på den platsen med...
image150

När jag kom hem....lilla Alva där låg...

När jag kom hem till middagen från pappa, så låg lilla alva i sin vagn på trappen, hon var vaken o bara låg där helt tyst, när jag tittade ner i vagnen så mötes jag  som vanligt av ett stort leende.
Härlig tjej det där...

image149

Garderoben........med nya väggen..

Ja, ungefär så här kommer det att se ut, ska dit lite färg, inredning, lyse o drapperi.

image148

Garderoben....med väggen borta.

Ja i dag har det inte blivit så mycket skrivande, orsaken att jag varit hos min pappa och snickrat lite,han bor i ett äldre hus o i sovrummet har det varit en sådan där plats byggd garderob, pappa tycker att det varit lite mörkt o svårt att komma in i den så vi skulle öppna upp den o bygga ut den  lite o sedan sätta in ett bra ljus.
Men det har gått bra inga problem att få bort väggen o bygga den nya ytan, nu ska det bara målas lite o göras lite ny inredning med.
Men får väl se om jag skriver lite mer i morgon kanske, måste ju ta lite paus från skrivandet med i bland kan ju inte sitta här förjämnan.

image147

Kvälls ordet.....

Sov nu så gott mina vänner.
Jag ska drömma om er alla.
Om hur mycket jag tycker om er.
Vi kommer att höras i morgon igen.
Under tiden låt mig få sova,
Tills vi hörs igen ägna mig en tanke.



kram.

Inne i staden.....................sjukbesök....

Jaha, då är man hemma igen, var med svågern min inne på sjukan för en undersökning.
Måste säga att det är ganska märkligt, nyfiken som man är så följer jag ju med in även fast jag inte är patient, verkar i bland som läkarna blir lite tjuriga över det men det skiter jag i, men man behöver vara fler för att ha en chans att begripa något.
Något ännu märkligare är, när dom ska förklara vad dom tror det är, så sker det med sådana lustiga termer , o ett språk som kallas latin, när dom pratar det så går det rabblande fort o dom verkar begripa allting, medans vi inte förstår något alls.
Men sedan när dom pratat klart, och man frågar vad betyder det, vad innebär det, ja då står dom där lika dumma som vi gjorde när dom rabblade latin, och kan inte förklara utan säger bara att det är lite svårt att förklara, ja men va fan, det är väl viktigare att kunna förklarar det på svenska, till oss svenskar, ska det vara så svårt med vanliga normala översättningar, lär dom sig inte det på läkarhögskolan så borde dom ta en snabbkurs i svenska.
Men annars var det som vanligt trevligt att vara med, gott med fika, som vanligt han bjöd på efteråt, o lite pengar till soppa det fick jag med, nee där är det ingen ide att säga nej tack det behövs inte,,,, för det går inte...
Men det är kul att kunna hjälpa till, det ska man göra om man kan, nehe ni ska dra till pappa ett tag nu o riva en vägg, det går nog bra om vi kommer överens om hur det ska vara.
Kram alla.

Dagens.................outfit,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,....

I går var det lilla syster på dagens outfit, Alva.
I dag är det storasyster, Ellinor, nybadad ren klar o fin.
Tror nog att det är öppna förskolan pågång.
Fin va eller vad tycker ni.....

image146

Dagens ord.........kan vara svårt...

Grått disigt, kallt lite blåsigt ute det är.
Värme stilla, tryggt och skönt inne det är.
Klä dig varmt, ta med dig din känsla ut.
Bry dig inte om kylan, är du varm innuti.
Då är det även varmt när du ute är, le var glad.
Din värme sprider sig, snart är allt  varmt och det kalla ett minne blott.

Kram..

Strax....krulltotten vakna....

Klart  stora syrran, vaknade o ville komma ner o prata lite med, vadå lockar åt alla håll, var bara tvungen att snabbt ta ett kort, men det är klart då måste man ju göra till sig lite för att det ska bli riktigt bra.

image145
Ha ha ha, ja jag säger då det , gud vad söt....

Dagens första glada.....

Strax var Alva uppe, hon satt i sin stol medans kaffet åkte ner, när jag kom in så som vanligt man möts av ett stort skratt.
image144
Lite suddigt blev det, men mm vad gottt det smakar.

Rykande varmt............

Rykande varm, har nu den första koppen gått ner, i dag uppe tidigt grått, trist o kallt det var ute, ingen sol i sikte.
Men kaffet var varmt gott, ganska mysigt att vara där ute vid denna tid, det är stilla lugnt o skönt.
image143
Himmla bra bild om jag får säga det själv,mmmmmmmmmmmm.

Kvälls ordet,,,,,,,,,,,,,,,,,far omkring..

Fladdrande tankar kan inte hålla sig stilla.
Tankarna far alltid omkring, dom byts hela tiden.
Varför tänker man inte samma saker hela tiden.
Kan ni inte hålla er stilla där inne o stanna kvar.
Jag vill behålla mina tankat ett litet tag , stilla er lite.
Måste få prata med er innan ni far, har inte tid med nya på ett tag.

Kram på er alla...

Dagens glada igen....

image141
Alva såklart som alltid glad..
image142
Gapa, kan jag minsann med, pappa lurade mig till det här, ha, ha, ha.

Medans andra bara slöar....

image140
Stina vid sitt varma element...

Dagens söta katt.

image139
Mjjau, javars, jag har det väl ganska bra da.

Dagens frukostbord...

image138
Full fart redan nu o gott var det , mamma köpte ny bakat...

Alva, dagens outfit.

image137
Som vanligt himmla glad....

Mot dagens slut..

Ja så då var dagen på väg mot sitt slut, efter god mat o trevlig stund tillsammans, så blev det en promenad för alla, vi drog hem o fastrarna ner till affären, kuimage136l var det ialla fall hela tiden puss o kram alla..

Våran hund, Stina hennes lilla syster.

Stinas lillasyster var med där o hälsade på, hon sov faktiskt över hemma hos oss på natten det var kul..
Förutom att när dom är tillsammans så skäller dom lite väl mycket på allt o inget..
En liten bild på lillsyrran Signe.
image135

Medans lillsyrran sover hos farfar...

Det gjorde hon faktiskt inte, hon bara blundade just då, men hon satt nog hos farfar nästan en hel timma o pratade med honom, förutom när hon sög på tummen då.
image134

Faster Anita o lilla mamma.

Medans faster o jag brottades i soffan, så fick min andra faster brottas med mammas hår i stället, det blev jätte bra o ett tag var det kul att få springa omkring i allt hår som låg på golvet med, men då kom pappa snabbt o soppade upp det..
image133

Faster lotta o jag...

Efter maten var det dags för att busa lite, faster blev trött men det gjorde inte mig något vill jag bråka lite så ska jag få göra det, det säger pappa i alla fall, så det så.

image132

Mat hos farfar mede fastrarna.....

Ja, i går kom fastrarna till farfar o då skulle pappa göra lite mat tills dess, ni ser den på spisen här en god kyklinggryta det blev.
Vill ni ha recept så säg till, den är både kanongod o en fröjd för ögat.

image128
Medans pappa gjorde klart allt det goda, så lekte fastrarna o vi andra på golvet.
Kul när dom är här o hälsar på det gillar vi..
image129
Fast farfar var inte med, han sket i oss just då för det var hans favorit program boxnings match på tv.
image130
Tror han heter Klitscow dom är två bröder o den ena vann vm, match tog en bild på honom med, så ni vet vem farfar tittade på..ha ha ha.
image131

Härliga barn...................nästan alltid.

image127Tycker bara att detta är en så rolig o klar bild, nyfiken liten där bak o stora syster, blänger lite snett på pappa kollar han på mig eller lillsyrran, mm i bland kan dom små se lite misstänksamma ut.
Bäst o lägga ner lika mycket tid på båda, eller kanske mer på den stora.

En dagens tanke.........

Känner du att du inte räcker till, känner du att vad du en gör så är det inte tillräckligt, känns det som att dom sliter och drar i dig från alla håll, känner du att du även får bära andras problem, känner du att du inte klarar av det länge till, känner du att det är dags att säga i från.
Stå rakt upp o tala om att nu får det fan vara bra, jag hjälper er så gott jag kan, mer kan jag inte göra.
Det är inte bara jag som ska förstå er, ni måste även begripa mig.
Så sluta tjata så dant.
kram.

Kvälls ordet.....någon tanke finns

Änglamark blåser i nattens hårda vindar bort.
Håll dig fast ,stormen vinner mark o blåser dig bort.
Det viner bakom dig, förbi där du redan gått.
Stå still stanna upp, tänk dig bort det finns något annat.
Runt hörnet kommer något, något som får dig att titta upp.
Det är värmen, det är kärleken som är på väg, det är den som ger dig hopp.

kram.

dagens ord ska...............vi tro.

Spana ut, ser lite strålar, blåser visserligen som lite stormar.
Men varmt är det o värmen ska vi t vara på, så på med dojerna nu o promenera ut.
Efteråt, du varit ute njutit av värmen, strålarna o den brisande varma vinden, så kommer
du känna att du har fått ny energi, o tackar mig för att jag fick dig på andra tankar, att gå ut
i stället för att du ytterligare försloffat dig en dag.

Kram.

Vilar så gott.............

Nu när vi har trollat bort allt gott, så får vi väl ta igen oss lite.

image126
Söta glada tjejer man har va....

Trollpacka.....

Nu ska vi se om vi kan trolla lite, har vi tur kanske vi kan troll väcka lillsyrran lite försiktigt...

image125

Får jag bjuda på något gott.....

Jaha, vad ska vi göra nu då när lillsyrran sover så gott, ja jag kanske kan få bjuda på just lite gott, ta här nu pappa annars äter jag upp allt själv...


image124

Efter 30 minuter,,,,,,,,,,,,,,,,,snark

Ja då sov jag så gott..

image123
Här är ett av knepen, att ha något över huvudet då sover jag bra, det andra är att dra vagnen över sina egna fötter så det hoppar bra, då sommnar jag med lätt..

Efter 10 minuter.......

Nytt kort fortfarande lika glad.....
image122

Efter 5 minuter...........

Nytt kort lika glad igen....
image121

Alltis så..................glad....glad....glad....är jag.

Lite kort nu från morgonen på Alva, tar man ett kort så är hon glad, väntar man ett tag o tar ett kort till, ja så nog är hon glad.
Hon är nästan alltid glad o på bra humör det är helt otroligt tycker jag, är ju faktiskt inne på mitt 5 barn en så länge hi hi, så jag vet ju lite vad jag pratar om.
Om hon inte är glad någon gång, så är det när hon börjar o bli trött, o ska ligga i vagnen o sova, men hon somnar ganska snabbt jag har mina knep, till hur hon ska sommna lättast o snabbt, men sen är allt lugnt igen o när hon vaknar upp så är hon, ja precis just det glad igen.
Är era barn så här glada med eller.
image120

Lilla Ellinor....

Ellinor var ju så klart med o hejade på stora syrran, när hon tävlade.
Ellinor tyckte att Sofia sjöng jätte bra o satt helt still o bara tittade när hon var på scen.
Men efter att det var färdigt så ville jag röra på mig en hel del, så då blev det lite glass för att jag skulle hålla mig lugn,,,,ha ha man kan ju redan knepen fast man bara är två år.
Min storasyrra Simone såg till mig då, så att glassen hamnade i munnen, o ja det blev nog lite i syrrans mun med, hon är som jag älskar glass.
image119
mm, vad gott vi tycker att det är.....


Velvet...................o....................Sofia.

Så var ju Velvet, där med för att uppträda, o då är det ju klart att man vill vara med på ett kort med henne(eller rättare sagt pappa ville det).
Sofia tyckte det var kul att hon var längre i alla fall.

image118
mm, snygga tjejer, vem tycker ni är snyggast, jag vet vart min röst går i alla fall.
kram

Innan tävlingen var det lite nervöst......

Sofia var allt lite nervös innan tävlingen, men det hör ju liksom till att vara det, o föresten det är ju attans om man inte är det när det är flera hundra i publiken, det skulle ma ju vara själv med.
Jaf är stolt o grymt imponerad av att hon med sådan lätthet kan genomföra tävlingar så här bra, men det är klart ska man komma någonstans så är det bara att köra på...

image117
Men det är klart har man turnallen från fastrarna, Anita o Lotta med sig, så känns det lite lugnare.

Stolt................Simone...

Klart flickvännen blev stolt o tyckte det var kul när pontus blev uppropad, till hurra ropp o massor av klapp klapp.

image116

Tävlingen.......pontus vann.

Det var även utlottning på röstkorten, som man hade till att rösta på dom olika artisterna med.
Pontus, min dotter Simone, pojkvän blev uppropad som en av vinnarna, dom fick en fråga om melodifestivalen som håller på o skulle svara på det o vann då resor om det gick bra, o det gjorde det han vann en resa för 4 på någon av alla dessa båtar som går till finland o åbo.
Kul grattis pontus..............ska bli kul att följa med...ha ha.

image115
Pontus på scen....kanske blir fler gånger vem vet.

Melodifestival.............på Ikano huset.

image114Hej, ja det har varit lugnt med bloggandet ett par dagar, varit lite annat så har helt enkelt inte hunnit med.
Fredags var det kval tävling i melodifestival på Ikano huset Linköping, ja inte den riktiga da, min dotter var med, hon gick vidare till lördagens final, så det blev hela dagen där med.
Hon vann inte finalen, men ledningen o Bert, ni vet skara bert han var där med o han o dom tyckte att Sofia var så bra att hon blev inbjuden till en ny tävling kommande helg i Norrköping, rijktigt riktigt kul tycker jag.
Det var en bra tävling med många duktiga deltagare, men så klart jag tycker fia var bäst.

Lilla mamma o jag.

image113Ha, vad vi är söta, men jag är lite snuvig i dag, svårt att andas o svårt att sova, men dom brukar ta snorsugen på mig i bland, då blir det skönare.

Röran.

Ja nu ser det riktigt bra ut, men det kan vara en riktig röra här i bland.image112
Ja detta är ju inte allt, så det räcker nog, det brukar vara utspritt i hela huset i balnd.

Vad gör hon nu..............där ute i köket då.

Vad håller hon på med, bäst att röra på sig lite kan ju finnas något att äta.image111
ja, var är smulorna nu da, eee det var ju bara lera.

Lilla Stina..................har det skönt.

Inte ofta man får ligga så här ostört, gud vad skönt.image110
mm, så gött.

Nu är jag riktigt inne i det här..

Konsentrerad riktigt ordentligt.image109

Är det något som stör...

Hm, vad är det där för något, ser ni inte att jag har fullt upp.image108

Ellinor i playmodolera tagen....

Nu har hon det kul lilla Ellinor, vad ska det bli av henne senare, konditor kanske.image107

Dagens mat....

Jaha, det tråkiga dagen mat igen, vad ska man ha.
I dag blev det en soppa från frysen, den kallas här hemma pappas soppa, brukar göra en riktigt stor gryta på ca, 10 liter åt gången o sen frysa in resten.
Den är faktiskt grymt populär här hemma o även hos andra brukar ge bort lite.
Den består av en mängd olika grönsaker o rotfrukter, o piffat med ca, 1 kg brynt blandfärs i o lite kryddor.image106
Ser inte så smakfull ut så här men tinad o klar är den kanon..

Dagens ord, ska vi säga så..

Ja le o var glad, dom du möter är dina lika.
Ingen annan är den andra lik, men se dom som dina vänner.
Öppna dig, skratta åt vad dom säger, vad det en är.
Är det skit tråkigt, le i alla fall, du gör dom glada.
Visa inte att du är sur, eller på dåligt humör.
Bara le o var glad, bara dom du möter får må bra.
Ett skratt förlänger både ditt o deras välmående även om det var skittråkigt.

Kram.

Huuuuuuuuuuuuuh, ja säger då det.

Fy FFFFFFFF, ibland är det bara så kul.

Hmmmm, F, det går lite fort i bland.

Ja med skrivandet menar jag, o stavningen.
Får lära mig att läsa igenom innan jag sänder ut det, men i bland går det bara av farten.
Men jag tror nog dom flesta förstår.

He dom sa bre dar ure ny.
Krym..

Dagens vovve..

Ja Stina vill ju vara med, här ligger hon o bevakar dagens smulor som brukar komma ner, bra va då slipper mamma o pappa städa efter oss..image105
Inte undra på att man aldrig går ner i vikt, dom där ungarna tappar ju ner mer, en vad dom får i sig.
Ja ja får väl ta en prommis med matte eller husse senare, så man håller formen.
Vov på er alla hundar där ute i etern.

Storasyster..............mm, så söt även jag är.

Klart storasyrran vill vara med, det blev nakke puuh på tv, då ville hon ha lite mällis blev lite skurna åpple bitar som pappa fixade.
Medans jag var tvungen o hämta min polate, tiger som ville se på sitt program.
Ähh, vad ska jag annars göra pappa håller ju bara på med lillsyrran.
image103
Mums, vad gott nu ska vi se på nalle puuh.
image104
Strax inna det åt jag choklad muffins, det synns lite va..ha ha ha.

Dagens............gladaste bäbis.

Nu måste jag bara få visa en glad bild på lilla Alva...

Gladast är ju jag,gladast är ju jag, ja jag är alltid gladast.
Ja så här ser jag ut jämt, så här ser jag ut jämt så här ser jag ut för jämnan.
När jag inte sitter här, inte sitter här, så ligger jag i vagnen och sprattlar.
Där är jag även glad, ja där är jag även glad, ja jag är faktiskt glad för jämnan.
Om ni unte tror mig, om ni inte tror mig, så ska ni nu få se min bild.
Så här ser det ut, så här ser det ut, ja det är faktiskt sant.

Text, pappaper.
Musik, nu är det jul igen..
image102

Kaffetkannan

Ja, det dröjde inte länge tills första koppen slank ner, har nog blivit en 6-7 koppar i dag redan, ska faktiskt gå o ta en till nu så vi får höras senare.
Vill bara visa en av mina allra bästa vänner i aktion, tuff kis, håller alltid värmen.
Vi älskar varandra....
image101

frukosten

mm, inte så vanligt att jag tar någon frukost, men så blev det i dag.
Gjorde mig till lite o bredde två nyttiga skogaholmslimpor, med ost o mögelost, tog de lite så  däe extra fint vid köksbänken med lite mjölk, det känndes grymt romantiskt där i min ensammhet.

image100
Tänk om man finge ha det så här gött var dag...

Dagens ......outfit är helt okej.....

Var grymt i morse o bestämma sig för vad man skulle ha på sig, kollade lite i lådorna o garderoberna, men det är svårt att välja när det finns så mycket, köpt på mig massor bara i år ha ha ha.
Har helt köpmani på det här med mode, ja fy F, vad kul det är, jag kan gå en hel dag o bara shoppa loss i olka butiker, bara jag är ledig från barnen så går det bra, tror jag var det för 17 år sedan en gång.
Måste i alla fall bara få visa mitt nya fynd för dagen, tror i o fför sig att jag haft den någon gång förut.
Den är grymt skön, o är av det exlusiva märket, made in sweden.

Vill ni se var dom säljs o var dom finns, så klicka bara med musen på t-shirten, fungerar det inte o ni bara måste ha en så lägg ett bud på min så ska jag tänka över det.

image99

mm, säger då det super skön o vilket underbart material....

Grabben........................är sötttttttttttttttttttttttttttttttttttt.

Hej där.

Var inne o hämtade garabben inne i stan i dag hos flickvänen Sara, hon är där o hälsar på sin syster (Emma),
på vägen hem passade vi på att fara förbi mac,d, för att käka lite men vi gick inte in tog med oss käket ut på vägen hem.
Tog ett kort på honom o mig, måste bara få visa hur söt han är eller hur.
Ha det kram.
image98
Där ser ni honom, gullig va, det är han till höger så ni inte tar fel............eller det kanske inte går.

Grus träningen......

Jaha, godmorgon där igen.

I dag kanske det inte blir så mycket skrivande, ska snart in till staden o syrran ska köra henne till sjukan i dag för lite röntgen, och jag blir självklart kvar o håller i handen, ha ha.
Ja jag har druckit mitt kaffe nu på morgonen, men det blir en till snart o sedan ska jag gå ut med hunden lilla Stina, hon har sovit hos mig hela natten i soffan slocknade där i går både hon o jag.

Tänkte jag skulle visa lite bilder från fotbollsträningen, som började på grus i går, för rimforsa damer, har ju en gång i tiden tränat dessa tjejer, men har nu dragit ner på tempot o gör lite annat inom föreningen i stället, länge sedan jag var på grusträning o tittade men det var roligt det är ett gäng duktiga tjejer o tränare.
Ja fan det var riktigt kul, det var såv det kliade ordentligt i tränarfingrarna, belv lite sugen på att börja igen.
Men nee, det får allt vänta i så fall, ska i alla fall visa lite bilder, dom är inte så bra det var ju ganska mörkt.
Men ha det bra nu alla, så hörs vi kanske i kväll.
Kram.image95
Min dotter sofia klar för att åka till träningen, hon har hållt uppe ett tag så det kan bli jobbigt för henne, men hon klarar nog det med.
image96
Ja här har träningen börjat, ser mest bara massor av bollar, men ni ser dom har kul..
image97
Sofia i full fart, tror det är en dubbel fint på gång där, ha ha.

Sjukt barn.

Lilla rara Ellinor, medans jag skrev dom förra bloggarna så kom tösen upp o satte sig hos mig, hon är ju lite sjuk.
Nu har hon däckat i mitt knä, liggandes med huvudet på skrivbordet medans jag skriver här, jag har benen i kors inte särskilt bekvämt o vänster benet håller nu på att sommna, får se hur jag löser detta.
Men vad gör man inte för dom små, vad som helst faktiskt.
Kram från pappa o en sovandes Ellinor.
image93
Lilla stackars barn, vad dom ska undra dom små.

image94
Jag tror att hon drömmer om att Sofia kommer hem snart, då blir hon snart pigg o glad.

Kaffe promenaden..

Det blev lite tråkigt hemma med sjuk storasyster, så pappa o jag gick för att möta farfar.
Vi skulle ta en liten promenad för att gå o handla o posta lite saker, men jag hann inte långt, innan jag slocknade.
Så jag vet inte mycket om promenaden så pappa får berätta lite.

Ja som Alva sa så kom vi bara ner en bit på gatan så sov hon, o det förstår jag för i dag var det riktigt skönt ute, vindstilla o sol, träffade farfar nere vid torget.
Vi gick vidare upp till macken för lite ärenden, väl där så sa vi att vi kan ju lika gärna köpa fika o gå hem till farfar ett tag nu när Alva sover.
Hemma hos farfar(barnens) gjorde vi i ordning fikat, blev lite nytigare i dag en vanligt, i stället för kaloristinna wienerbröd så blev det lite smörgås.
Ja Alva vakna inte till, hon sov så gott hela tiden i vagnen, efterca, 1 timma så gick vi hem, Stina(hunden) jag o Alva hon sover fortfarande nu har varit hemma en halv timma ungefär så hon har kojat ungefär två timmar nu.
image88
Snark snark, utanför farfars köks fönster.

image89
Dukat o klart, ser gott ut va, ny ost, ny skinka, o nybakat bröd mums.
image90
Här vinkar farfar av oss, men det märkte inte jag mycket av.

image91
För jag sov så gott fortfarande.

image92
Men Stina var vaken o glad..
Kram från Alva, pappa o farfar.

Bada är kul.....

Hej där.
Dagen började med att mamma o storasyster gick ner för att duscha, då passade pappa o jag på att bada lite, tycker det är jättekul o mysigt, kanon skönt.
Fick sitta i min badstol som är superbra för mig som inte kan sitta riktigt själv ännu, o när jag var tvättad o klar så fick jag även träna med pappa o simma lite.
Storasyster blev klar först o kom upp o hälsade på mig, jag tror hon ville hjälpa till lite med.
Hom är föresten lite magsjuk i dag, det kommer lite från båda hållen, tror kanske att det var för att hon käkade lite sand ute i går.
Sätter in lite bilder så får ni se hur mysigt det var.

Kram, Alva.

image85
I den fina badstolen.

image86
Konsentrerad simmträning.

image87
Nyfiken storasyster, tror hon blev lite avundsjuk, ser lite arg ut ha ha.

Natti natti.

Lägg dig ner, sängen är din.
Du känner hur du i en dvala börjar falla.
Ögonen är slutna kroppen börjar dommna bort.
Du rycker till, plötsligt märker du inget ting.
Tiden står stilla, timmarna framöver är dina.
Dröm nu sött ,precis om det du vill.



kram.


Dagen är snart över....

Jaha, hejsan där nu är snart måndagen slut i alla fall för mig, har redan krupit till sängs o ligger o spånar lite överallt här på nätet.
Vad gör ni andra då, hur har eran dag sett ut.
I dag har jag varit en sväng inne i staden, hälsat på min svåger o följt med honom till sjukan(ögon), han fick inte köra dit själv i dag i fall han skulle få några droppar som gör puppillerna(stavas det så?) skitstora o så ser man lite dimmigt efter det, men det var okej det gick bra, sedan så bjöd han på fika precis som vanligt det gör han för jämnan, innan vi åkte dit så lämnade jag av två av mina lite större barn, Sofia snart 20 som skulle träffa en polare o sebban snart 18 lämnade jag över till sin flickvän.
När allt det var överstökat så drog vi hem till svågern, syrran hade kommit hem så det blev lite snack där med innan jag var tvungen att dra i väg för att hämta sofia, som skulle till specialisttandläkarna för att få en ställning i underkäken, hon har en där uppe sedan flera år tillbaka men nu är det äntligen snart klart för henne, så på slutet  ska tandraden där nere sjusteras till lite för att pasa in det där uppe.
Hon skulle faktiskt redan kunnat vara klar med det, men tjejer i yngre tonåren är ju rätt känsliga med det där o tandställning, så när den sattes in på plats första gången var det ett himmla liv om detta, men till slut fick vi sätta in den, var bara det att när vi varit hemma ett tag låste hon in sig på toa o hade tagit en avbitar tång för mig o plockade helt enkelt bort ställningen själv, klart att man blev lite förbannad men det blev även mycket skratt.
Tog en ganska rolig bild på henne med mobilen i dag när hon fick sin ställning, hon skarattde själv så hon höll på att ramla av tandläkarstolen ska se om jag kan sätta in den i morgon.

Ja sedan for vi hem till oss, och till dom små syskonen Ellinor 2 år o Alva 6 månader, ni ska tro att det är ganska stora kontraster man får vara med om när man som jag har 3 nästan vuxna barn, jag har ju min lilla Simone med snart 16 år, och sedan kommer hem till dom små, som jag börjat om med ,det är ganska latjo tycker jag, från att få barn i den ålder man brukar få dom och sedan få två nya på äldre dar när dom andra vuxit upp, skillnaderna är enorma på att få dom nu jämfört med när jag fick dom andra, men det är inget jag orkar gå in på, kan bara säga att alla gångerna har det varit lika jävla kul.....

Ses väl i morgon igen,kram.

Dagens ord.........ja kanske det.

Njut av dagen, dagen verkar bli fin.
Värmen är på väg, ta vara på den.
Unna dig lite tid, ta en paus i solen.
Passa på att fundera ett tag ,känn efter.
Härligt vilken värme, känner energin.
Nu tillbaka igen, med en kropp o sinne i frid.



Kram

Hej där.........solen är på väg.

image84
Skönt,,, solen är på väg upp, det verkar bli en fin dag här hemma.
Jaha, vad gör man i dag då, det blir ganska lugnt ska in med dottern till tandläkaren vid 4 tiden, men innan det ska jag med svågern till ögon, så det blir att fara i väg vid 12, slaget redan.
Vad gör ni andra i dag då.
Kram

Ängel är du här..

En ängel for mig förbi, över min axel hon tog plats.
Hej där vad gör du här, frågar du mig svarade ängeln.
Ja vem annars, ser du någon mer här lilla ängel.
Nej det gör jag inte, men det ska inte du heller göra.
Ska jag inte varför inte det då, ängeln svarar, det brukar bara dom göra som jag ska hämta,
o för dig är det inte dags ännu.
Men varför kom du då hit till just mig om det inte är dags ännu, du kanske borde dra till någon annan.
Jo det har du nog rätt i men jag har inte mått så bra i helgen som varit.
Ja men vad har det med mig att göra.
Jo svarade ängeln, jag ville slå mig ner på någons axel, som kan ge mig lugn o ro, värme o kärlek en kort stund.
O då blev det så att jag kikade mig omkring o fann dig.
Kram.

Kvälls ordet......

Himmel vilken helg, att det bara kan vara så här.
Va då vara, allt var ju faktiskt bra helgen har gått o alla är glada.
Värmen o kärleken strålar o värmer oss i våra hjärtan.
Alla har vi varit tillsammans, alla är på plats, inget har hänt någon.
Tryggare kan ingen annan känna sig då,  att veta att alla har det bra.
Låt mig även lösa den kommande veckan lika bra, då kommer jag bli riktigt glad.
Kram.


Hunden.

O så lilla stina med, tittar fram så sött.
image83

Söta va..

Jo, det är klart då ska ju Ellinor med ha lite att äta, ganska söta va båda två.
Ellinor påminner mig om(plupp), ni vet den där tecknade figuren med lite lila lockar.
Anna vet jag inte vem hon påminner om, ha ha.
image82

Hungrig...

När mamma o storasyrran var ute o gick till affären, då passade pappa på att stoppa i mig lite, kyckling o pasta.
Det var riktigt gott o jag blev gladare efteråt, för jag var jätte hungrig.
image81

Syrran.

Hm, stora syster kom in en sväng o då vill ju hon med vara med såklart.
Bra o rolig bild tycker jag.
image80

Dagens outfit...

Ja, det är inte på mig jag vill visa, utan på lilla Alva.
Vad tycker ni fint va.image79

Jaha,,,melodifestival..

Ligger fortfarande i sängen faktiskt, inte vanligt vid den här tiden.
Hör att det blåser vädigt mycket ute i dag, så det är väl lika bra att hålla sig inne, men det är klart hunden ska ju ut med, så det blir väl en sväng får hålla mig i ordentligt, ungefär som Björn Gustavsson i går på melodifestivalen när han skulle ut o flyga.
Annars så tycker jag att det mest var skit med det hela, Sandra sjunger ju visserligen fint, o tvillingarna är ju skapliga, men nee inget vidare alls.
Björn var bäst o att inte carola gick direkt vidare som alla trodde var klart, var med bra.

Tatuering...

Det är kul, finns det fler som har att visa.

Min är grym, men söt.
image78

Dagen efter!!!!

Trött o sliten, försöker hålla näsan över ytan.
Men ge inte upp i morgon gryr en ny skönare dag.
Ta vara på  den o ta vara lite på dig själv denna dag.
Tänk inte bara på andra unna dig lite egen tid.
Men glöm inte va även rädda om varandra.
I morgon dag kan det faktiskt vara försent.
Kram till alla från mig.

Bäbis eller...

Jaha, i dag har det inte blivit mycket bloggande, varit alldeles för trött o slö.
Men en liten bild på min Ellinor vill jag lägga in.
I bland måste man ju ta saker för lillsyrran med, så man gör sig uppmärksam.image77

Kvälls ordet.....

Att hjälpa någon, det vill man göra
när det är ens bästa vän.
Att tänka på sig själv då, när vännen har det som svårast.
Det är för mig en utopi.
Det går inte bara.
Jag hoppas att jag alltid kan hjälpa min vän.
Jag hoppas att han alltid känner att det, är det som jag vill göra.
Att stödja min vän det är allt för mig, du jag älskar dig.
Du vet vem jag är. jag är den son håller dig kär.
Jag vet även att du älskar mig, lika mycket som jag älskar dig.
Du har alltid varit o kommer alltid arr vara en extra far för mig.
Jag med dig kännner mig in i vårat blod, tillsammans är vi bröder du o jag.
Med en glädje o tacksammhet  måste jag säga att jag älskar dig, du är en av dom saker som betyder mest för mig. vad som en händer med dig eller mig så finns du alltid där.
Din eviga vän pelle......

Min vän hunden.....

image76
Varför tycker man om en vän, varför tycker man om en hund...
Jo hunden är lättare att krama om. medans en vän kan kråma sig o säga äsch sluta .
Det gör inte Stina.
Älskar dig min vän...
kram pelle.

Dagens outfit...

Ja men vad är det här då, så här ska det inte vara glömde att visa dagens outfit men här är den....
Vad tycks.
kram....
image75

Älska......

image73
image74
Oj oj oj, ja man kan bara säga det med en enkel sak, det är inte svårt att älska dessa.
Kan inte med ord för er beskriva hur det känns, me det känns ordbeskrivbart att försöka hur mycket ma tycker om at ha det så här, gud vad jag älskar mina barn.
kram....

Familjen.....

image72
Här är några av dom som jah älskar mest, men jag har som ni vet tre i stort sett tre barn till som mer eller mindre är vuxna o dom älskar jag med, o sedan så finns det ju några mer som jah älskar, det är helt sjukt med mig jag älskar allt för många, älskar ni många.
Men o andra sidan så älskar jag att älska.
kram......

Bilden....

Här är bilden på hennes fotbolls utövande, vet inte va4rför jag glömmer bilderna men det går tydligen för fort i dag, image71

Talang!!!!!!

Oj oj oj, vilken talang hon har min tjeja.
Det gäller att böraja i tid, precis som far sin så önskar man ju att det en dag är ett provs kontrakt på väg, vi får se det kanske blir Umeå, ha ha.
Vad tycker ni ska man dana barnnen redan i tidig ålder eller inte, själv tycker jag inte det.
kram

Glasögon..

Ja men vad är det här är jag yr, beror det på glosorna.
Här kommer bilden på dom.
kram.image70

Glasögon.,,,dagens outfit

Ja men va fan glömde ju en bild på dom nya glasögonen.
Kommer här, vad tycker ni.
pelle

Ny outfit....

Som dom säger på tv 4, äntligen ny fredag igen.
Vill bara visa för er mina nya glasögon, fick dom i dag fredag, mina gamla bågar gick sönder som jag skrev om tidigare o i dag har jag hämtat dom nya, det är samma glas som förut men dom har slipats in i nya bågar.
O jag är väl eingen sådan där som vill ha en dussibn båge, utan det ska var5a lite extra, skulle kunna skaffa linser i stället för då slipper jag det här med att jag har sönder mina bågar i parti o minut, me nu är dom nya på plats i alla fall, märket det amerikanska, I,a Eyyworks.
Är nog lite åt tjej hållet igentligen o skiftar i en skön lila grå nyans beronde på vilken vinkel man ser dom i, men det tycker jag är kul o det annorlunda är för mig väldigt kul, det är väl så att jag vill sticka ut lite..
Ha det nu bra kram på er alla.

Ha en bra dag.

Hej, där mina störtsköna syrror, angel o angelina(anita), ha en bra dag på jobbet tillsammans o du angel, spana in posten i dag.
Puss o kram på er.
Broder älskar er.image69
Från vänster, lite skymd, angel, angelina o broder, med ryggen häråt Simones pojkvän.

Papppa.....

På tal om att ta det lugnt i trafiken, i går var vi ute o åkte.
Inte behöver man vara orolig när pappa kör, lugnt o säkert med van hand, styr han med säker precision ända in i hamn.
image68.

Stressad...

Nee, det är inte ofta jag är, inte nu heller igentligen, men ska i väg till stan ett tag nu på morgonen, och man måste få upp skolbarnen innan med så man vet aldrig det kan bli stressigt.
Ja morgon kaffet är nu nere gott var det, något annat blir det inte.
Ha nu en lugn o trevlig dag alla, var rädda om varandra och bry er om varandra.
Och ni som ska ut på vägarna ta det lugnt, ni hinner fram, bättre sent en inte alls.
Kramimage67

Alla hjärtans dag....

Måste bara få avsluta dagen med något som kom till mig själv.
image66
Inte var dag det kommer sådant med posten.
Inte undra på att tårarna var nära.
Tack kära ängel, älskar dig med, puss o kram.
Broder.

Elände....

Om man tycker att man har det för djävligt, det är bara så där tungt som det kan bli och man är missnöjd med allt.

DÅ TYCKER JAG.

Att man ska läsa dagens aftonblad, om en familj i Afghanistan sid,16.
Jag är rädd att mina barn ska frysa ihjäl.

Ganska säker på att man tänker om då, hur bra vi har det här i svedala.

kram.

Kärlek...

I bland får man göra stora hopp, ena stunden moll, nästa stund ljus.

Alla hjärtans dag.

Kärlek är, när man känner att man är nära varandra.
Kärlek är, när man känner varandras andetag.
Kärlek är, när man känner att det värker i den man håller kär.
Kärlek är, när man kan glädja varandra.
Kärlek är, när man kan hålla uppe varandra.
Kärlek är, något som jag vill dela med mig till alla.

Kram, pelle

Livet....sorg i Malmö

Läste om redaktören på sydsvenskan som så hastigt gick bort, mitt under sitt pågående arbete.
Det är tragiskt att det i bland ska gå så fruktansvärt när man är mitt uppe i livet, det han skrev om som vi kunde läsa i går kan han inte läsa om i dag, i dag får vi läsa om honom utan att han vet om det.
Vila i frid man, titta ner på oss och skriv något vackert där du är.

Snabbt döden kan komma på oss
var måna om varandra, tänk på varandra
var snälla mot varandra, gemenskapen
vi har tillsammans ska vi vårda ömt o kärt
i morgon kan det faktiskt vara försent
det vi förlorat kan vi inte ta igen.

Hunden o katten

Ja, det här ser väl oneklingen ganska skönt ut, det är inte bara vi som trivs när solen tittar fram o det blir lite värme, här ligger stina o elsa o gottar sig i garaget i solvärmen, utanför blåser det lite kallt men här inne får dom lä och kan trivas.
image65Kram från oss, vov o mjau..

Clownen...

image64Vad är det med clowner igentligen, det är många som är rädda för dom o tycker dom är otäcka.
Inte bara barn utan även vuxna, varför har det något med barndomen att göra, tycker ni dom är otäcka.
Detta är väl inget att vara rädd för.

Dagens outfit...

image63Ja nu kom ju Alva ner o hon ville medvara med på dagens outfit.
Söt va.
kram

Glasögonen.

Har ett ganska tufft o bökigt jobb, så när nya glasögon skulle köpas var kravet till optikern, att det skulle vara hållbara bågar.
Inga problem det finns bågar i titan som nästan inte kan gå sönder, jo tack, dom första bågarna fick jag lämmna på reperation två gånger.
Optikern sa att det måste vara fel på dom, så jag fick ett par nya så skulle dom problemen vara lösta, nehe ni nu håller även dom på att gå sönder, även fast jag under en längre tid inte jobbat på ett tag, så dom har fart försiktigt fram nu.
Man undrar ju vad det är för skit dom säljer, titan ska det vara o billigt är det inte heller, nee nu ska jag köpa nya igen kan väl lika gärna ta ett par billiga i plast kanske, men när jag väl kommer dit så blir det nog inte det, blir väl som vanligt pålurad ett par svindyra märkesbågar.
Kram.image62


Godmorgon alla vänner..

Jaha, då var man uppe, kaffet är klart o morgontidningen är hämtad.
Torsdagar är kul, då är fastigheter med i tidningen, kanske hittar man sin dröm stuga på landet i dag, Sebastian är väckt o frukosten har slunkit ner, han pös precis i väg till skolan.
Nu är det bara att försöka få upp den slöaste av dom Sofia, det är lika svårt varje gång, Ellinor är vaken tvättad o påklädd för dagen hottade en mysig tröja i garderoben till henne vet faktiskt inte om jag sett den förut, lilla Alva ligger uppe i sängen med mamma hon får frukost där, finns dom som har det bra.
En bild på Ellinors outfit i dag, men den byts nog några gånger.image61

Kvälls ordet....

Sov stilla lugnt o gott.
Dröm något som får dig att fly bort.
Mitt i natten du sover som tyngst.
Plötsligt klockan ljuder i en hast.
Nu är det morgon gå o ta din kaffe kask.

Natti natti

Ska bli skönt att sova, länge sedan man fick ligga med den bärbara i sängen gjorde det mycket förut men nu förtiden är det oftast barnen som har den, så en annan är för det mesta förpassad till den stationära men det funkar det med.
Annars da, jo då dagen har varit bra, fart lite fram o tillbaka har varit nere i grannbyn med min dotter en gång o en annan gång med pappa handlat o grejjat lite.
Har tvättat bilen, ska fortsätta i morgon inuti, tog en kvällspromenaden med gumman o barnen till pappsen o fick lite kvällsmat.
Ja sedan har det inte blivit så mycket mer, kollat lite på datan o sedan satt vi o kikade på lost som började i dag, ett skitlustigt programm om jag får säga vad jag tycker, vad tycker ni.?
image60Så här såg det ut strax innan mörket lade sig över oss för den här dagen, fint va.
Kram till alla.

Gästbok....

Hej där nu har jag en gästbok ni kan skriva i med, den är visst längst ner på sidan.
Kram.

Nystädat...

Jaha här lite snabbt igen.
Helt solo hemma, då gäller det att passa på, så nu är det nystätat, o nyskurat.
Skönt att få upp allt smågrus som barnvagnen drar in, nehe ni ska ner o ducsha nu pappa kommer snart ska en sväng o handla lite o några andra ärenden.
Kram.image58


Måste bara få visa en sak.
image59
Tro det eller ej, men där är den SOLEN hurra hurra.
Riktigt riktigt skönt.

Återkommer

Ja kanske, känner mig ganska slö i dag, men något ska vi väl kunna hitta på.
Det kanske händer något kul senare, vem vet om ni väntar lite får ni se.
kram

Kläder..

Ja ha ha ha, det skrivs mycket om dagens, vad kallas det nu, dagens outlift?, här är min det är precis samma som i går, o förmodligen i morgon med.
Kramimage57

Värmen kommer

Men det är bara att se framåt värmen är på väg, även fast vi inte kommit in i mars ännu så finns bevisen för det.
kram.image56

Morgon kaffet

Ja, så har den då åkt ner i strupen, den första koppen för i dag.
Passade på att ta den när jag hämtade morgontidningen, gott var det o det värmde lite lagom i morgon kylan.
kram.image55

Den lilla katten.

Den lilla söta katten har varit borta i natt.
I går så följde den med min grabb till stationen, sen dess har inte jag sett den, men när Anna var på väg hem från stan i går så fick hon tvärnita nere i byn, för den sprang över vägen så hon höll på att köra över den.
Stackars lite hoppas att den hittar hem till slut.image54

Onsdag...................

Det är det va?, lite osäker i bland vilken dag det är.
Inte så lätt att hålla ordning på, men det är strunt samma det är en ny dag o det är det viktiga, ganska trött i dag faktiskt, det brukar jag inte vara men ja, kanske har man sovit dåligt i natt.
Men det brukar jag nog inte göra för jag hör inte ens när barnen vaknar o piper eller kommer in till oss, men o andra sidan behöver det ju inte betyda att man sover bra, det kan ju bara vara att man sover tungt, ja skit samma jag är vaken i alla fall ha ha ha.....

Ta vara på denna dag.
Var snälla mot varandra.
Var inte blyg, sprid din glädje.
Titta upp det finns vänner.
Dagens övningar berikar mig,
jag lär mig något nytt att ta vara på.

kram.

En tanke.......

Ta det nu lugnt i morgon, du behöver inte hinna med allt.
Du tänker att det jag inte hinner tar jag i  morgon.
Men det du inte hinner i morgon behöver du inte ta alls.
För om du inte hann med det så  var det inte viktigt.
Det du hann i går räcker, du behöver inte hinna mer.

Storasyster

Sofia kom hit(storasyrran), precis som pappa o jag skulle gå till macken o posta ett brev, så hon följde med oss dit det tycker jag är kul när hon är ute med mig.
Här är vi precis på väg att starta promenaden mot macken, klicka på bilden för större.
image53Här är storasyrran, dragandes på min kärra o mig, det är faktiskt 18 års skillnad på oss, visst är vi söta tillsammans.
När vi var på macken så fick vi korv av pappa, det var gott jag är en riktig korv tjej kan äta flera om dagen.
Pappa tog ingen korv, det blev en kopp kaffe som vanligt.
Ha det bra alla ses nästa gång, kram.

Glassen

När mamma var en sväng inne i stan med lillsyrran Alva passade pappa o jag på att äta lite glass, det var smaskens det blev faktiskt 2 stycken, under tiden tog Stina(hunden) en liten vila under skrivbordet o jag tror hon var glad för det när jag tog glass för då glömde jag bort ett tag att jaga henne.
image50Mums vad gott, men lite kladigt blev det men det är det värt.
image51Stina tog igen sig under tiden som glassen slank ner.


Kaffet hos pappa......

Nu är vi på väg till farfar helt ensamma jag o minstingen Alva hon slocknade så fort hon kom i vagnen.
Det är här inne en av dagens alla kaffe slurkar brukar tas, då vet ni säkert var det är.
På vägen dit går man alltid förbi här, där har 3 av mina 5 barn gått i skolan, undrar om dom små glinen kommer att göra det med.
Ja det är ju ett par år kvar så vi får se.
Dagens koppar, vi hoppade över kalorierna i dag, skönt blir gärna lite mycket i bland.
Ja nu har det gått ett par timmar o vi är på väg hem igen Alva o jag, hon har självklart inte legat här hela tiden, hon har varit inne hoss farfar o fått i sig lite med (bröstmjölk) inte dåligt va när inte mamman är med, det ni.
Kom i håg ni kan klicka på bilderna för större, ha det alla o kram från oss.

T-shirt.....

Skickade efter en med mina barns smeknamn i tryck på bröstet.
Kul eller hur.image44

Nya kalsonger

Fick nya kalsingar i dag fina va.image43

Godmorgon

Ja då var det en ny dag igen, vädret är mulet med lite minus grader.
Ska snart gå en sväng ut med Alva, klätter Ellinor är med mamma på öppna förskolan så vi har det lugnt här nu alva o jag, riktigt lugnt.
Tror vi ska ta en sväng till farfar o ta en kopp kaffe, har vi tur så ser vi något roligt på vägen dit som vi kan skriva om här på bloggen sedan.
så här lugnt o skönt har vi det nu när vi är för oss själva, vi är precis nybadade, klicka på bilden för större.
Måste ju få visa lite att det även var lugnt o skönt i går kväll det är inte ofta, så det gäller att passa på.
Ja det gäller att ta var apå den korta tid man får tillsammans.
Även stina får sin beskärda del av välbehövlig vila.

Nehee, ha det nu så bra alla i dag, Alva o jag går nu rill farfar ska kolla till kaffekokaren lite, Ha ha ha.
kram

Lugnet.

Nu är det skönt riktigt skönt, ellinor sover, alva ligger i vagnen o sussar.
Klockan är bara 7, nu kan man ta igen sig sitta i soffan med datorn i knät o bara ha det skönt.
Ska snart stänga av labbtoppen med o kika lite på burken ett tag, men det blir inte så länge i dag, ska avsluta med en kopp kaffe sedan går jag o lägger mig.
Tänk er det, det finns dom som har det så här lugnt som jag har det nu varje kväll, ja i hela dagar o helger med i bland gud vad dom måste ha det skönt, men va fan mig gör det inget jag vet vad jag gör i alla fall ha ha ha.
kram

Ellinors gung ställning

Ellinor fick en gungställning av morfar i födelsedags present, o nu är den i alla fall på plats monterad o klar.
Klicka på bilderna för större.
Ja så här ser det ut när man packar upp det, rena ikea röran,
och ännu mer smådelar, det gäller att inte glömma o efterdra alla skruvar efter 3 månader vad behöver man för att få ihopp det här då,ja det räcker med detta sen är det nog snart klart, tror jag.
Men det kan ta lite tid i alla fall, för den nya katten som är här, som vi inte vet vems den är ska visst vara med hela tiden.
Den gillar alla småsaker får hoppas att den inte slarvar bort något.
Det går ganska bra änndå tycker jag, nu är den på rätt köl i alla fall.
Men det är klart har man haft en bilverkstad o är tekniskt lagd samt att man har en far som är arkitekt så bör ju både skruvandet o ritläsningen fungera, det vore ju tusan annars.
image39
Ja det där var väl inget tog nog bara en halvtimma o redan efter en 15 minuter så var polarna på plats för att gunga lite, det här blir nog kul för dom i vår o sommar, får bara se till att förankra den lite sedan med så inte bus fröna välter den över sig.
Ja det var kul att det gick bra, nu är det snart dags för lite barn program o kvälls mat.
Annars händer inte så mycket mer i dag, ska köra tillbaka pappas bil sedan har tvättat den o städat den, sedan blir det till att åka o handla lite mat o förnödenheter åt honom med innan kvällen är slut.
Får hoppas att man kan avsluta med en timma avkopplande vid tv kanske.
Ha det kram.

Kaffe bryggaren

Ja jag säger då det, var till pappa i tidigt i dag redan vid nio på förmidagen, köpte som vanligt med mig lite smaskigt att ha vid fikat.
Men vet ni vad, när jag skulle börja brygga kaffet o tog ur kannan så var den en aningens varm vill jag lova.
I fredags var det främmande hos pappa o då bjöd han på kaffe, sedans dess har den stått på över tre dagar, de ni, o helst med tanke på att han inte varit hemma hela tiden.
Ja ja huset o bryggaren klarade sig i alla fall, nu blir det en lapp på dörren innan han får lämna huset igen.
kram

Uppe ur sängen

Ja nu är vi uppe, i alla fall jag o Ellinor, här sitter hon i lillsyrrans gå stol som fortfarande ligger o snusar gott där uppe medans vi kollar på lite barn program, och jag har fått i mig en kopp kaffe.
Lovade ju lite bilder från i går, klicka på bilderna för att se dom större.
Här i bilen precis på väg i går, ja det är taget innan det där med alla spyor började, det är nog smaskens med välling Ellinor verkar o tycka det i alla fall..........men det är int så smaskens när det kommer upp samma väg som det kom ner ha ha ha......
Jajamensan, vad skönt jag tycker det är nu, ny badad o ren luktar äntligen gott igen, men hu jag fryser fortfarande jag får väl leka mig varm när jag fått på mig kläder igen.
Sådär ja, då är det bara att börja om igen, men det är klart glass kanske inte är det första man ska fylla på med efter en sådan resa, men vad gör man inte för att göra morfar glad när han kommer fram med en sådan här mumsig grej.
Lillsyrran har ju i alla fall mått bra hela tiden, men det är klart hon proppar ju inte i sig så mycket gott o blandat som jag gör, där är det ju bara tutten som gäller fortfarande, men vänta du det kommer nog ut en hel del från dig med framöver.Här är morfars hus på landet det var dit vi for, ni ser våran hund o en av morfars o pias hundar med dom har två stycken howavahrt tror jag rasen heter dom heter, norpan o skrållan i alla fall.
Ja när vi änndå håller på o snackar om djur, så har det kommit en katt hit.
Tror bara den är ett par tre månader, inte villden dra härifrån i alla fall, men in kommer den inte räcker med det som finns, men man tycker ju synd om den änndå gjurvän som man är, har bäddat åt den på baksidan o ger den lite mat o vatten.
Ska sätta ut en bild på affären får vi se om någon kommer o tar hand om den annars får vi kanske lämna den till djurhemmet.

Jaha, vi får se om det händer något i dag att återkomma med senare.
Ha det kram kram.

Hur dagen varit.

image26Ja, som sagt vi åkte till svärfar o pia i dag det blir något att minnas.
På väg upp till dom så tyckte gumman att vi skulle gena över en mindre väg som är kortare ha ha ha ha, ja det är den nog om man svänger åt rätt håll i vägkorsen mitt inne i skogen men icke det blev fel så resan tog ca, 30 min längre tack gumman.
Så inte nog med det, lilla Ellinor har en tedens att bli lite åksjuk i bland helst om hon får en vällingflaska i bilen men det var länge sedan så det trodde vi skulle gå bra nehe ni inte alls stackars lilla tjej.
Mitt ut i skogen där vi inte visste var vi var någonstans så började det, inte en gång inte två gånger inte tre gånger utan fyra gånger.
Första gången kom det mest, fullt med spyor över kläder o bilstol, tvärstopp torka o byta kläder på henne.
Andra gången kanske 1 kilometer till i urskogens suveräna grusvägar, torka o byta.
Tredje gången samma sak nu var det bara det att kläderna var slut, fick ställa henne i bagaget o ta av allt stackars Ellinor frös så hon hoppade, hittade ett par trosor o tröja i alla fall, o en handuk till som inte var nerspydd att lägga över henne, åkte vidare efter ca, 5 min, så kom det igen men inte så mycket hon hulkade så där somman gör när man inte har något kvar att få upp.
Orkade inte stanna tog den sista handuken hon hade över knäet, till slut sommnade hon.
Men man såg att hon frös så medans jag körde där på villovägar slet jag av mig min munk tröja o lade över hennes ben, å då satt jag bara i t-shirt efter ett tag som tur var kom det enkvinna på promenad som vi kunde fråga om rätt väg.
Ja tillslut kom vi fram, det första vi frågade var om vi fick låna tvättmaskin o det gick bra.
Resten av dagen hos dom blev bra allt flöt på som det skulle med fika o mat, fram på eftermiddagen var det dags att åka hem o som tur var tack o lov gick allt bra.
Ja fy fan säger jag bara så det kan vara ibland, men ingen fara sådant klarar man av men stackars barn.
Har lite bilder från besöket, på derasvhundar ohus o så, men inte på några spyor nee tack, lägger in lite bilder o nytt skrivande i morgon.
Kan bara säga som jag brukar göra, kram kram kram.

Kaffet

Hej igen.
Glömde ju att tala om hur gott kaffet var, det är redan taget den härliga morgon koppen, ska nu ut o ta en till.
Tar gärna förslag på goda kaffesorter eller blandningar.
kramimage25

Söndag morgonstund.

Ja, nu är man hemma från Jönköping o talangtävlingen.
Resan bar i väg ner dit vid 07,00 på morgonen det flöt på bra så vi var nere redan vid lite över 9, det kom snabbt flera som skulle söka lycken på tävlingen, kön ringlade sig lång det var ca, 60 st, som skrev in sig i alla möjliga blandade åldrar o med alla möjliga sorters förhoppnings fulla artister mest var det inom sång kategorin, men sedan var det även trollkarlar, gymnaster, dansare, m.m
Det var en rolig tävling med väldans mycket publik, tävlingen var ska jag nämna på A6-köpcentrum.
Min dotter Sofia som ställde upp fick nr, 151 o skulle få göra sitt framträdande i tredje gruppen, har en bild jag lägger in på det.
Det gick kanon för henne, även om hon inte kom vidare så var det det bästa framträdande av henne jag sett o upplevt o jag har sett ganska många, det är lika dant varje gång man hör henne sjunga, man ryser stråna på armarna knottrar sig o gråten stockar sig i halsen försöker hålla tillbaka det, men det går fan inte en vuxen karl på snart 47 år står där i publiken o tar kort o känner hur kinderna blir fuktiga av några tårar.
Jag begriper inte hur förbaskat bra hon kan sjunga det är fan i mig otroligt, hoppas verkligen att hon kommer komma fram med sin sång o få hjälp på traven dit för det är både hon o publiken värd det är en fröjd att höra henne o se hennes scenarbete som hon utvecklat.
Farfar var med, kul o han var lika glad som jag tror det var första gången han såg det så  här på en tävling o Sofia tyckte det var roligt med o gav nog lite extra när farfar var med.
Innan tävlingen o i paus o efter så åt vi lite då o då mest hela tiden.
Ja vid 16,00 tiden blev det bilen för oss alla Jag, pappa, sofia, simone(dotter) o pontus(dotter pojkvän simone), raka spåret till mc, donalds drive in, sedan full gas hem allt gick kanon o en kanon trevlig dag.
Nu är det bara att forsätta med tävlingar, härnäst i Linköping tror jag sedan, örebro o sedan eskilstuna så det är bara att köra vidare tror det går ännu bättre nästa gång ha det.
Kramimage24

Guld i munen.

Uppe tidigt i dag ska med barnen o pappa till Jönköping Sofia ska på talangtävling.
Stina (hunden) ser trött ut i soffan undrar nog vad jag gör så tidigt här nere, ja i vilket fall som hels.
Guld i mun, det är kaffet på morgonen, det är nog det godaste som finns även fast jag började dricka kaffe sent i livet vid 40 år ungefär så har det blivit det mest goda o rutinartade, återkommer efter Jönköping kanske i kväll om jag inte är för trött.
Övriga mäniskor o min familj ha en bra dag.
Kram.Stina.
Kaffet, det går att klicka på bilderna så blir dom lite större.

Grabben

Var någon som sa i bakgrunden, ja men du du har ju bilder på alla tror jag men inget på grabben min det kommer här, han heter Sebastian.
image21

Mina systrar

Ha ha, satt o pratade med min ena syster för ett tg sedan i dag alltså, pratade med den andra i går pratar med dom varje vecka o träffar dom så ofta jag kan, det vill jag göra för det är så himla kul undrar om alla har så härliga o lättsamma syskon kan inte tro det för om det är så, då skulle nog alla mäniskor ha det underbart o det har dom ju inte o alla har ju inte syskon heller.
Men jag vill bara tala om det för er o dom att jag älskar dom så väldigt mycket, inte för mycket för det kan man inte man kan bara älska dom så mycket man kan det ni förstod ni det där, knappt att jag gjorde det själv.
ha det kram.image19
Lilla storasyrran och min dotter.image20
Stora stora syrran o hennes gubbe.

kvällen

Okej, här igen ville bara tala om att det blir nog en flaska vin snart.
mums mums på fredagen.
kramimage18
Elsa nyfiken mysig katt.

Promenaden

Hej där igen alla glada.
Nu har vi varit ute på kvälls promenaden, anna, jag, 2 minsta barnen o lilla hunden stina.
Ellinor blev lite grining så snabbt iordning med en vällingflaska o ut på promenaden med två vagnar o hunden.
Gick en sväng till affären handlade lite, träffade garabben sebastian, han ska på fest o ev, disco får hoppas att dom får det roligt.
Ellinor fick lite fredags godis chokladbit, det gillar hon mumsar som bara den tror hon blev lite törstig efteråt för hon leta upp en bit av den lilla gnutta snö som finns kvar och skulle slicka i sig o så var det nog för när vi kom hem så drack hon nästan ett helt glas juice.
Ja ska väl inte skriva så mycket mer nu hörs senare.
kramimage16

Middagen

image12
Ja så ser middagen ut, ingen av mina favoriter inte den längst fram i alla fall, ja egentligen ingen av dom men det finns andra som tycker om det så man får göra det då i bland men jag äter det.
Det ble blodpudding, grynkorv(gott),bacon,stekt potatis o lök.
Ja det är bara att förse sig det gäller att bli mätt varje dag även om det inte är någon favorit, måste ju visa dom små barnen att allt går att äta.
Nu är det brara kvällisen kvar sen klarar man sig tills i morgon.
I morgon blir det kul då ska jag med Sofia mitt äldsta barn 20 år snart på en sångtävling i Jönköping, så det blir att gå upp tidigt ska vara där vid 10, hon tränar just nu.
Återkommer om det med bilder o info Sofia är min stora sångfågel, jag ryser varje gång av beundran när hon sjunger stråna på kroppen reser sig o varje gång kommer det tårar jag står väl där o tjuter i morgon.image13
Sofia jag tror inte det finns många som sjunger bättre, hoppas någon mer upptäcker et snart.

Stora syster

image11
Innan middagen kom storasyster Simone o hälsade på, då blir lillasyster Ellinor skitglad.
Som ni ser så går dom tjejerna väldigt bra i hopp ser fram emot att Elli blir lite äldre och följer med storasyrran och choppar lite på stan, skulle tro att hon får många bra tipps o bra hjälp för syrran är mode kunning söta tjejer va inte undra på att man är lycklig för dom

Fika

image10Hej igen.
Nu har man varit hemma ett tag sen jag fikade hos pappa, det börjar lugna ner sig lite nu när man gjort middag o alla ätit.
Promenaden med min hund stina var som vanligt skön och besöket hos pappa var som altid mycket trevligt o givande vi pratar mycket om olika projekt som finns att göra det är kul o såännande o ser hur det går, ja det var gott i alla fall weinerbröd är ganska gott efter veckans alla semlor.image9
Här är stina o jag på väg till fikat, härlig hund rolig o anorlunda.

Kärlek

image8Hej igen.
Ja nu är man ny badad ska snart ut o gå med hunden och jag ska hälsa på pappa gör det nästan varje dag.
Ville bara tala om kärlek lite, vad det lustigt kan komma på en det här med kärlek, tänkte bara på det när jag gjorde i ordning mig det finns alltid tvål o shampo o toa papper o sådant framme, handukar m.m
Jag gör mycket här hemma med men just sådana saker kanske jag inte alltid tänker på.
Det är ofta sådana små saker som gör en påmond om hur mycket man tycker om någon som jag gör med min Anna, hon är inte hemma nu men gud vad jag älskar henne det är så skönt att hon är där, jag tror vi är ett bra stöd faör varandra trots ålderskillnaden på 16 år men det är nog det som gör att vi passar så bra i hopp med Anna med sin pigghet och jag med min erfarenhet tack för att kärlek finns.
Har en bild på henne, ni ser den i bakgrunden(blixten bländar lite) det är ett kort(tripptyk) som är taget när hon är liten, ni ser en glimt av henne i alla fall sätter in ett bättre en annan gång.
kram

Hunden

Jah, nu är jag här igen våran hund o jag har varit ute.
Hom kissade  lite o jag drack kaffe o pratade i telefon med min underbara arbetskamrat Åke en härlig rolig kille med mycket go o pondus ska t en bild på oss någon gång så ni får se oss inaktion på jobbet som jag har varit i från ett tag.
Ganska gott med kaffe på morgonen det blir nog en tre-fyra koppar innan man överhuvudtaget kan äta något först, har grymt svårt att äta på morgonen det finns säkert fler som har det ganska jobbigt faktiskt, men det är klart man håller ner vikten lite bara man inte äter igen det under dagen .
Nehe dags o tvätta av sig lite.
Hörs senare kram .image7

Frukost

Hej o godmorgon där.
Ja nu har jag o ellinor gått upp, gjort litefrukost rostat såklart  det gick sådär några tuggor och lite oboy det blir väl mer lite senare kanske innan vi ska mtill kyrkis.
Nu sitter vi o tittar på lasytown det programet gillar tycker själv det är ganska bra faktiskt, provar lite utan blöja på tjejen nu på morgonen de går bra i bland får se hur länge det håller i dag.
Lillsyrran Alva har kommit ner nu, ja inte själv såklart men mamma kom med mig o nu sitter hon i sin lilla gåvagn, hon tittar med på lasytown nu ha ha ha, kul o se hennes stora ögon uppspända för fullt av beundran över programmet ja det börjar tidigt.
Jag är inte så förtjust i att följa med barnen o mamma Anna till kyrkis skrev jag förut men jag tror det heter öppna förskolan men det spelar väl ingen roll, under tiden går jag nog ut med hunsen o hälsar på barnens farfar.image5image6
Nee får se om jag kan ta lite mr kort o lägga in i dag och om det finns något kul att skriva för er.
Ha det kram.

Bloggar

Nee, men hjälp nu då vad galen jag blir skriver o lägger in lite nya bloggar men inte hittar jag dom någonstans fy fan vad tråkigt det är.
sov gott.

baby

Hm, vad ska det vara bra med en sådan djungel av blöjor för det är ju ganska svårt ändå o veta vad man ska välja i bland, ska man gå efter pris eller vad tycker ni vilka är bäst.
Blöjvärlden är stor men jobbig.

Motorcykel

Funderade på om man kunnde få tag i några som vill åka på lite mc, skoj i sommar kanske kortare turer eller längre turer beror ju på hur o när man kan träffas, skulle vara ganska mysigt att få åka runt lite i sommar med flera där man kan stanna till lite här o var vid fina ställen o typ grilla o parta lite, ha med sig lite tält göra upp fina brasor käka o grilla lite gott låter väl mysigt va.
ska se om jag kan få in en bild på min hoj.image4


söker.

Försöker att hitta det jag skriver men hur svårt är det igentligen är det inte någon som kan ge mig lite lektioner o tipsa mig lite, det verkar lätt men är änndå svårt.
Kan nog sitta här ett par veckor nu för att det ska bli bra, bara man inte tröttnar innan man vet hur det fungererar, eller det kanske rent av går bra det märker jag nog snart, men i morgon ska jag föesöka ta lite bilder o lägga in o se om det blir bra det är nog bara att träna på hahaha.
kram, pelle

Äntligen

Hej.
Detta var kul nu har jag lagt in en profil, får se om det  fungerade.
Min Ellinor 2 år modellerar lite i dag.
Ha det återkommer.image2

pappa här i dag

Hej.
Min pappa var här i dag barnens farfar, bjöd på plättar och soppa trevligt som vanligt det blev faktiskt lite vin till det med.
Alltid roligt när han är här vi träffas flera gånger i veckan har gjort så i alla tider, men jag skulle vilja dela med mig ett recept av soppan den är kanon god så prova gärna.
Grönsakssoppa.
Volymen får ni själva avgöra beror på hur många man är, men jag brukar varje gång göra en gryta på ca, 5 liter sen kan man frysa in det som blir över.
Morötter.
Palsternacka.
Selleri stänger.
Purjolök.
Rödlök.
Spansk peppar röd.
Potatis.
Vitkål.
Skala skiva o blanda allt i vatten med några buljong tärningar, ta den som ni tycker bäst om själv brukar jag välja kött buljong (knorr) koka samman allt på svag värme i ca, 30 min det ska fortfarande vara lite stuns i sakerna annars har det kokat för länge avsluta med det bästa, lite soja och 1 dl, sirap mörk för lite fylligare o lite åt öl smak eller ljus för lite sötare fränare smak, strö över riven pepparot sedan är det klart kanon god.
Gör åven samma soppa men då börjar ni med att fräsa blanfärs i grytan sedan lika dant helt underbart gott.
Har många egna roliga recept om ni vill ha tips.
Annars en bra dag ha det.

trött

Nu sitter jag här vid datan, inte min jätte grej precis men ganska avkopplande efter en dag med alla barnen, dom två minsta sover dom tre andra på lite olika håll nehej en hemma hör jag frågar om kvällsmat det var 20 åringen hon vill inte sitta o äta ensam så nu ska jag dit ut o käka lite med ha det alla vänner vi hörs.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0